YILDIZ:Kartal’a Yapılan Her Faaliyetin Takipçisi Olacağız
Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığımız yerel basınla bir araya geldi.
Av. Temurhan Yıldız: Bundan sonraki süreçte de yerel basını bilgilendirme toplantılarını sık sık yapacağız. Bugüne kadar yerelde hizmetler genel iktidarımızın yaptığı hizmetlerin halkımıza duyurulması noktasında sizlerin çok duyarlı olduğunuzu biliyoruz. Yerel gazetelerimizin halkımızı objektif bilgilendirme adına sizlerin katkısı gerekiyor.
Evet göreve geldiği günden bu güne kadar hizmet üretemeyen CHP’li Kartal Belediye yöneticileri beceriksizliğini çeşitli karalama kampanyalarıyla örtmeye çalışarak durumu kurtarmaya çalışmaktadır.
56 milyon TL borcun açıklamasını yapamıyorlar
Borçlu belediye devraldık diyorlar, meclis üyelerimiz tarafından Eylül ayında verilen soru önergesine hala cevap verebilmiş değiller. Ama en alt kademeden en üst kademeye kadar her tarafta iftira politikası yürütmektedirler.Ama sizlerde biliyorsunuzki bilgi edinme yasası var. Bu yasaya göre yazılı olarak verilen soru önergesine cevap verilmesi gerekir. Niye cevap veremiyorlar. Geçmiş dönemlere baktığınız zaman anadolu yakasında belediyeler içerisinde mali yapısı en iyi olan belediye yine Kartal Belediyesidir.
Yüz milyon TL den fazla yatırım yaptık, yüz milyonlukta kaynak bıraktık
Bizim yönetimimiz dönemimizde yüz milyon TL üzerinde yapılan hizmetlerimiz bitmiş olan tesislerimiz vardır. Yakacık merkezde bitmiş olan tesis, Hürriyet mahallesinde bitmiş olan tesis, Atalarda kreş olarak kullanılan tesis, ve bir çok muhtarlık binası, trafo binaları, ve 15 adet prestij caddesi yaptık.
Ne yazık ki bu hizmetleri inkar ediyorlar, ama Kartal belediyesine kaynak üreterek kazandırdığımız kaynak bedeli yüz milyon TL nin üzerindedir. Cevizli mahallesinde kaynak üreterek Kartal belediyesine kazandırdığımızbir arsa var ki ekspertiz değeri elli milyon Tl dir. Yeni yapılan Adalet Sarayının arkasında Çanakkale caddesi üzerinde Alejant – akaryakıt istasyonu özelliğine uygun bir taşınmaz kazandırmışız ki bugün kü değeri yirmi milyon euro dur.Yani bütün bunlara baktığımızda yüz milyorn Tl değrinde bir kaynak bırakmışız.
İnşaatların bitirilmesi için dört milyon yerine on milyon alındı, hala ne bekleniyor!..
Yine bildiğiniz gibi Kartal’da Ak Parti döneminde inşaatına başlanılan ve henüz bitirilemeyen, belediye hizmet binası, katlı otopark ve Soğanlık’ta Yaşam Kalitesi Yükseltme Merkezi binası olmak üzere üç adet binanın bitirilmesi için gereken maddi bedeli mahkeme tarafından yapılan tespite göre dört milyon Tl gerekmekte idi.
İnşaatların bitirilmesi için gereken bu rakamın üzerine dört buçuk milyon TL de ceza uygulanarak müteahhit firmadan yaklaşık on milyon Tl Kartal Belediyesi kasasına aktarılmış bir kaynak vardır.
Bu on milyon Tl belediyenin kasasına girmiş olmasına rağmen Kartal Belediye başkanı bu inşaatları bitirebilmek için, kredi çekmek üzere belediye meclisinden teklif karar usulü ile yetki almıştır. Ne kadar kredi çekeceğinin sınırıda belli değildir.
Sosyal belediyecilik adına hiç bir faaliyetin olmadığı fakat nasıl bir ideoloji sergilendiğine hepiniz şahit oldunuz.
Festivalde İdeolojik propaganda yapılmıştır!
O standları dolaşanlar hangi ideolojik gaye sergilediler halkımız çok iyi gördü. Fakat ne yazıktır ki bir özürlüler derneği stand açmak için müracaat etmiş olmasına rağmen izin verilmemiştir.Özürlüler derneğinin tüzüğü sorgulanmıştır.Kırk gün süren eğlencenin maliyeti dört milyon altı yüz bin Tl olmuştur.
Skandal Bir Festival
Festival süresi içinde İstanbul’da yaşanan sel felaketi ve doğudan gelen şehit cenazelerinin toplumumuzu yaraladığı gerekçesi ile meclis üyelerimiz burada böyle bir eğlencenin yapılmamasını gündeme getirdi. Bu önerinin ardından Belediye başkanı mecliste “ festival bitmiştir” dedikten bir gün sonra festival kaldığı yerden devam etmiştir. Bu toplumun hassas değerlerine saygılı olmak gerekir. Üzüntü ve sevinçte hep beraber hareket etmek gerekir.
Emlak vergileri % 300 artırılmıştır.
2009 yılında yapılan tespit çalışması neticesinde Kartal’daki arsalarımızın rayiç bedelleri % 300 oranında zam yapılmıştır.
2010 yılında ki emlak vergileri ile ilgili, özellikle 2009 yılında bir tespit çalışması yapılmıştır. Bu tespit çalışmasının neticesinde Kartal’’da ki arsalarımızın m2 kare rayiç bedelleri % 300 oranında artmıştır. Bu şu demektir. Şu anda vatandaş bunu bilmiyor Bu zam 2010 yılında gerçekleşecektir. Halkımız bu zammın farkında değildir, öderken anlayacaktır.
Adada ölü bir yatırım…
Değerli Kartallılar toplanan paralar nereye gidiyor? Nasıl bir icraat?
Kartal Belediyesi özellikle Adalar Belediyesinin önerisi ile Ada’da yer alan Orman ve Çevre Bakanlığına bağlı sosyal tesisleri almak üzere ihaleye girmiş ve bir milyon iki yüz elli bin Tl bedelle ihaleyi almıştır.
Muhammen bedelle dört yüz bin Tl olarak ihaleye çıkan bir yeri 1.250.000 - Tl alıyor. Sadece yaz aylarında halka hizmet edecek olan bir tesisi Kartal Belediyesine yük olacak şekilde almak ne kadar akıllıca. Vay haline Karta’lın… paralar nerelere harcanmaktadır.
Adalar Belediyesi ayrı, sınırları ayrı, ilçe olarak ayrı, burası sadece Kartal Halkına tahsis edebileceğin bir yer değil. Bir başka ilçeden geldiği zaman bunları ikametleri ile mi sorgulayacaksin? Bunlara ne diyeceksin? Yoksa Kartal halkına % 300 ZAM yaparak toplamış olduğun EMLAK vergileriyle, Maltepe’den, Pendik’ten, Kadıköy’den ve Adalardan gelen halka PLAJ mı açacaksın?
Aydos ormanına Golf sahası projesi
Golf projesi hakkında söyledikleri vatandaşla dalga geçmektir!
Sayısal olarak çok kısıtlı bir zümrenin ilgilendiği GOLF sporunu Kartal halkı ile buluşturmak yaygınlaştırmak ne kadar mantıklı. Türkiye’de golf sporu yapan kesimin sayısal olanak ne kast ettiğimizi ve toplumumuzun % de kaçını oluşturduğu nu hepiniz tahmin ediyorsunuz.
Bu tarafta Orhantepe spor kulübü gibi bir sürü amatör spor kulüplerini desteklemek yerine halkımıza çok uzak bir spora yatırım yapmak ne kadar doğru bir yatırım siz düşünün. Bu iş içinde sınırsız kredi yetkisi alınıyor meclisten.Bunun takdirini Kartal halkına bırakıyoruz.
Milli şeflik tek adamlık devam ediyor
Mecliste komisyon çalıştırma yok, kararlar teklif karar şeklinde alınmaktadır.En kolay yol kredi çekmek için yetki kararı almak için çaba sarfediliyor.Üst limit belirtilmiyor, tabi durum böyle olunca belediye komisyonları çalıştırmadığı gibi tek adamlık milli şeflik Kartal’da devam ediyor. Kent konseylerinde alınması gereken konular bile müzakere edilemeden 70 sene öncesinde olduğu gibi tek adamlık yani milli şeflikte ısrar ediyorlar.
Belediye hizmet binasını kullanmamanın mantığı nedir?
Belediye kira ödemesine rağmen, bu binaya taşınmayı kendilerine zul sayıyorlar, bundan utanıyorlar, neden utanıyorlar. Çünkü bu binanın yapılmaması için geçmişte engel olmuşlardı.Oysa seçimden sonraki ilk meclis toplantısında başkanın kendisi aynen şöyle ifade ediyor, “- ikinci meclis toplantımızı yeni binada yapacağız” sonrada bu bina uygun değil diyerek yeni yapılan binayı atıl duruma getiriyor. Belediye olarak kendisine ait olan bir hizmet binasını sırf Ak Parti döneminde yapıldı diye bu binaya taşınmayarak başka bir kuruma bedelsiz tahsis ediyor.
Otopark sorunu
Kartal Belediyesinin hazırlamış olduğu Stratejik planda ve 2010 yılı performans programında belirtilen en önemli sorunu otopark sorunudur deniliyor, ama otopark olarak yapılan bina, belediye hizmet binasına dönüştürülüyor, nasıl bir mantık anlamak mümkün değil.
Yatırımların takipçisi olacağız
2010 yılı yatırım programı meclisten geçirildi. Bu yatırım programı için 26 milyon Tl kaynak gerekiyor. Daha önce Haziran ayında meclise sunulan yatırım programında eleştiri üzerine geri çekildi. Bu programda afet yönetim merkezi için ayrılan kaynak 1.100.000 – Tl idi. Daha sonra tekrar yatırım programında afet yönetim merkezi için ayrılan kaynak 5.000.000 -Tl oldu, böyle bir ciddiyetsizlik olurmu? Eğer gerçek değeri bu rakamsa % 500 lük bir sapma olurmu?
Eleştirdikleri 9 Palmiye’deki malikaneye bugün başkanın kendisi taşınmıştır
Acaba geçmişte haksız yeremi eleştirdiler.
Logo değişikliğinde ne amaç güdülmüştür
Ak Parti döneminde yapılan bu değişiklikte, Kartal’ın bir sanayi kentinden çıktığını ifade eden günün değişen şartlarına göre değişiklik yapılmıştır.Arabalı vapur kalkmış sanayi gitmiş bunlar otuz yıl öncesine geriye gidiyor ve hazırcılık mantığı ile hemen logoyu değiştirdim deniliyor. Mantığı ne bunun, hiç olmazsa günün şartlarına göre yapsanız iyi olmaz mı.Yazık değilmi bu logo değişikliğinin maliyeti en azından iki milyon Tl tutar.30 – 40 yıl öncesine dönmenin anlamı gericilik değilde nedir. Logo da yer alan çarkın ve dişlinin ne amaç güttüğünü biz çok iyi biliyoruz emekçiyi simgelmektedir denilebilir ama emekten yana bir düşünce tarzı ile golf sporunu nasıl bağdaştırıyorsunuz.
Kentder, kentsel yenilemeye önceden karşı idi, bugün destek olmaktadır…
Seçim dönemlerinde kentsel sürgün diyerek dile getirdikleri bu projeye bugün destek çıkmaya çalışmaktadırlar. Kentsel yenileme projesini CHP li arkadaşlar da benimsemektedirler. Bu duruma olumlu katkı sağlamak için mimarlar odasını dolaylı olarak görüşmelere dahil etmek yoluna gidilmektedir.
Kentsel yenilemeye karşı kurulmuş olan bir dernek şimdi planların yumuşatılarak kabul edilmesi için çaba sarfetmektedirler.
Yani bu dernek bu planın uygulanmasını bugün istiyor, önceden karşı duruyordu.” dedi.